Ingrediente BIO

I:\Médiathèque\Médias\Logothèque\Body nature\Body nature carré.jpg

INCI

(International Nomenclature Cosmetic Ingredient)

Pentru ca tot timpul incercam sa iti facem surprize, ne-am gandit ca de mult nu ti-am mai facut una! :-).... Am ales 4 din cele mai apreciate  produse BIO de catre clientii nostri din Romania, Franta si Belgia si ti le vom oferi la pret special 
Lasa-te sedusa de parfumul seducator al laptelui de corp BIO, ingredientele exfoliantului de fructe... de padure cu elemente active iti vor curata porii, untul de Shea si extractul de Macadamia iti vor reda moliciunea pielii, iar izul  deodorantului cu uleiuri esentiale te va purta in lumea exitica a aromelor...

1. DEFINIŢIA

Sigla „INCI" semnifică International Nomenclature of Cosmetic Ingredients ceea ce în limba franceză înseamnă Nomenclatura Internaţională a Produselor Cosmetice

Este o decizie a Comisiei Comunităţilor Europene din data de 8 mai 1996 privind elaborarea unui inventar şi a unei nomenclaturi comune pentru ingredientele utilizate în produsele cosmetice a cărei listă trebuie să apară pe eticheta produselor cosmetice. 

BODY NATURE aplică această Directivă, deoarece fabricăm aceleaşi produse cosmetice şi suntem responsabili de introducerea lor pe piaţă.

2. DE CE?

Nomenclatura cu compuşi, cu alte cuvinte cu ingrediente, permite identificarea substanţelor sub aceeaşi denumite în Statele membre, iar pentru consumatori are ca rezultat faptul că ei pot să recunoască cu uşurinţă substanţele de evitat (spre exemplu, în caz de alergii), iar acest fapt în toată Comunitatea Europeană, de unde şi numele INCI (International Nomenclature Cosmetic Ingredient).

1. INFORMAŢII COMPLEMENTARE

În Monitorul Oficial al Comunităţilor Europene pe care o păstrăm în cadrul propriului Laborator de Cercetare şi Control, este menţionat că toate ingredientele INCI trebuie să fie în engleză, dar substanţele derivate din plante sau plantele în sume sunt identificate cu denumirea substanţelor botanice şi vor putea să fie scrise în latină.

Se ştie că clienţii noştri nu deţin în mod obligatoriu studii lingvistice temeinice (în speţă, în latină şi engleză), de aceea reamintim mai jos câteva cuvinte şi noţiuni:  

-        Butyrospermum Parkii: este echivalentul Untului de Karité din latină;

-        Castor Oil: este echivalentul uleiului de Ricin.

Termenii INCI utilizaţi sunt de neînţeles pentru profani şi sunt transcrise multe substanţe 100% naturale prin termeni evident îngrijorători. 

Pentru liniştea şi siguranţa clienţilor noştri, am luat întotdeauna în considerare traducerea formulelor noastre în romană, măcar atunci cand s-a putut.

În plus, în continuarea celor două exemple citate mei sus (butyrospermum Parkii şi Castor Oil), veţi găsi mai jos un TABEL RECAPITULATIV cu denumirile INCI cele mai comune ca utilizare şi provenienţă.

 

INCI

(INTERNATIONAL NOMENCLATURE COSMETICS INGREDIENTS)

Produsul BODY NATURE in care il gasiti

ORIGINE ŞI UTILIZARE

Acetum

 

Oţetul rezultat din fermentarea fructelor, substanţă antistatică.

Achillea Millefolium Extract

 

Extract din coada şoricelului, antibacterian, antiinflamator, cicatrizant, liniştitor.

Agar

 

Obţinut din alge marine, formează un strat protector şi reţine umiditatea.

Alcohol

 

Extract din sfeclă, grâu, fructe, solvent, antiseptic, revigorant.

Alcohol Denat

Sprai coafare

 

Aleurites Moluccana Nut Oil

 

Ulei extras din nuci de Bancoulier, (Aleurites Moluccana), emolient, nu este gras, calmant.

Algin

Crema hranitoare

 

Allantoin

 

Element activ care se găseşte în formă naturală în speciile din familia boraginacee şi iarba şarpelui (familia Echium), cu acţiune cicatrizantă, îmbunătăţeşte hidratarea.

Aloe Barbadensis

 

Extract din frunze de aloe, element activ care hidratează, cicatrizează, regenerează, protejează cu uşurinţă de razele UV.

Aloe Barbadensis leaf juice

Crema hranitoare

 

Alpha-isomethyl ionone* 

 

Compus chimic, substanţă aromată.

Aminomethyl propanol

Sprai Coafare

 

Ammonium Lauryl Sulfate

 

Sulfat de amoniu lauric pe bază de copră, cu o acţiune de curăţare, cu spumă.

Amyl cinnamal*

 

Compus chimic, substanţă aromată.

Amyl cinnamyl alcohol* 

 

Compus chimic, substanţă aromată.

Anacardium Occidentale Nut Oil

 

Ulei extras din nuci de cajou, substanţă pentru îngrijirea pielii.

Angelica Archangelica Extract

 

Extract din rădăcină de anghelică, element activ calmant şi reparator.

Anhydroxylitol

Spuma demachianta

 

Aniba Rosaeodora amazonica wood oil

Grija Specifica

 

Aniba Rosaeodora Oil

 

Uleiul esenţial din lemn de trandafir, din familia lauraceelor, bogat în linalol, antiinfecţios, imuno stimulator.

Anise alcohol*

 

Moleculă prezentă în anumite esenţe de ulei, substanţă aromată, prezentă în anason.

Anthemis Nobilis extract

Lotiune demachianta

 

Anthemis Nobilis Extract Helianthus Annuus Seed Oil

 

Extract din flori de muşeţel în uleiul de floarea soarelui, emolient, calmant, antiinflamator.

Anthemis Nobilis Oil

 

Ulei volatil extras din flori de muşeţel, liniştitor, calmant, antiinflamator, conferă părului un colorit blond.

Aqua

 

Solvent diluant hidratant.

arctium majus extract

Masca purificatoare

 

Argania Spinosa Kernel Oil

 

Ulei extras din nuci de argan, arbore african endemic Marocului.

argilla

Masca purificatoare

 

Arnica Montana Extract

 

Extract din flori de arnică, element activ, antiseptic.

Aroma

 

Compoziţie de substanţe aromate şi fructate.

arome

Apa gingivala

 

Ascorbyl palmitate

 

Ester din acid palmitic şi acid ascorbic, antioxidant pentru compuşii graşi.

avena sativa bran extract

Crema Hranitoare

 

Avena Sativa Ectract

 

Extract din boabe de ovăz, element activ, liniştitor, calmant.

Bambusa Arundinacea Powder,

 

Praf din tije de bambus, exfoliant, vegetal, catifelează pielea.

bambusa arundinacea stem extract

Bambou

 

Benzyl alcohol*  

 

Moleculă prezentă în anumite esenţe de ulei, substanţă aromată, cu proprietăţi de menţinere a solvenţilor, prezentă în scorţişoară, muşcată.

Benzyl benzoate* 

 

Moleculă prezentă în anumite esenţe de ulei, substanţă aromată, prezentă în iasomie, ylang ylang.

Benzyl cinnamate*

 

Moleculă prezentă în anumite esenţe de ulei, substanţă aromată, prezentă în scorţişoară.

Benzyl PCA

 

PCA este un element activ natural prezent în factorul de hidratare a pielii, este un derivat al acidului glutamic vegetal.

Benzyl salicylate*  

 

Moleculă prezentă în anumite esenţe de ulei, substanţă aromată, prezentă în iasomie, ylang ylang.

biosaccharide gum-1

Gel revigorant

 

Bis Diglyceryl Caprylate Caprate Isostearate Stearate Hydroxystearate Adipate

 

Ester complex de acizi graşi, lubrifiant şi solubil.

Bis Diglycreryl Polyacyladipate-2

 

Ester complex de acizi graşi, lubrifiant şi solubil.

Bisabolol

 

Extract din ulei esenţial de Candeia, arbore din Brazilia, element activ antiinflamator, protejează pielea sensibilă.

bixa orellana extract

Divine minceur

 

blacksand

exfoliant de fructe

 

Butylphenyl methylpropional*  

 

Compus chimic, substanţă aromată.

butylpheryl methylpropionate

petit grain

 

Butyrospermum Parkii Butter

 

Obţinut din untul de karité, hrănitor, lubrifiant, netezitor.

Buxus Chinensis Oil

 

Ceară lichidă extrasă din boabele de Buxus Chinensis, cu efect revigorant, hrănitor.

Buxus Sempervirens extract

 

Extract din frunze de merişor, element activ pentru îngrijirea părului.

C12-15 Alkyl Benzoate

 

Obţinut din alcool gras şi alcool benzoic, emolient, puţin gras cu aplicabilitate bună.

C12-20 alkyl glucoside

 

 

C13-14 Isoparaffin Pyrethrins

 

Obţinut din flori de vetricea, anti ţânţari.

C14-22 alcohol

 

 

Calcium Carbonate

 

De origine minerală, opacizant, abraziv.

calcium gluconate

Pasta de dinti plante

 

Calcium Phosphate

 

De origine minerală, vâscos, contra depunerilor dentare.

Calendula Officinalis Extract

 

Extract din flori de filimică, calmează iritaţiile pielii, eczemele, arsurile, cicatrizant, antiinflamator.

calendula officinalis flower extract

Ulei Aromatic / Sapun galbenele

 

calendula officinalis oil

Ingrijire contur ochi

 

Calophyllum Inophyllum seed Oil 

 

Ulei extras din boabe de calophyllum, cicatrizant, antiinflamator, calmant; acest arbore este originar din Madagascar.

Camelia Oleifera Extract

 

Extract din frunze de ceai verde, antibacterian, calmant.

camellia oleifera seed oil

Crema hranitoare

 

camellia sinensis extract

Spuma demachianta

 

Camphor

 

Extract din lemnul de Lauracea Camphora, calmant, antiinflamator, antiseptic, revigorant.

Cananga Odorata Oil

 

Ulei esenţial din flori de ylang ylang, substanţă aromată, element activ hidratant, antiseptic.

Candelilla Cera

 

Ceară vegetală extrasă din candelilla, conferă textură, lubrifiant, netezitor.

Capryclic/Capric Triglycerides

 

Obţinut din ulei din miez de cocos şi glicerină, emolient, lubrifiant, netezitor.

Caprylic Capric Glycerides Polyglyceryn 10 Esters

 

Ester de acizi graşi din ulei de cocos, emolient, hidratant.

caprylyl / capryl wheat bran / straw glycosides

Crema capilara

 

Caprylyl Capryl Glucoside

 

Obţinut din alcool gras şi glucoză, solubil, emulsiv.

Carapa Guianensis Oil

 

Ulei vegetal, încălzeşte, antiseptic.

carthamus tinctorius

gel coafare

 

Carthamus Tinctorius Extract

 

Extract din rădăcină de scaieţi, element activ, colorant.

carum carvi oil

Apa gingivala

 

Cellulose

 

Celuloză, exfoliant pentru eliminarea celulelor moarte.

Cellulose Gum

 

Celuloză, liant, cu textură de gel, lubrifiant.

Centaurea Cyanus Extract

 

Extract din flori de albăstrea, îngrijeşte, calmează, uşor astringent, linişteşte.

Centella Asiatica Extract

 

Extract din centella asiatică, cu acţiune cicatrizantă, calmează dermatozele.

centella asiatica leaf extract

Centella asiatica

 

Cera Alba

 

Produs extras din stupul de albine, conferă consistenţă, netezeşte, lubrifiază.

Cera Carnauba

 

Ceară din palmierul carnauba, agent de consistenţă, îngrijeşte şi protejează pielea.

Ceteareth-12 

 

Emulsifiant pe bază de copră.

Ceteareth-20 

 

Emulsifiant pe bază de copră.

Cetearyl Alcohol

 

Obţinut din copră, agent de consistenţă, emulsiv, menţine proprietăţile apei.

cetearyl alcohol, cetearyl glucoside

Lapte demachiant

 

Cetearyl glucoside Cetearyl alcohol

 

Obţinut din ulei de palmier, nuci de cocos şi glucoză, emulsiv, permite coeziunea apei şi faza grasă.

Cetearyl Olivate Sorbitan Olivate

 

Element emulsiv natural din măsline.

Cetyl Alcohol

 

Obţinut din copră, lubrifiant, stabilizator de emulsie.

Cetyl Laurate

 

Alcool gras, emolient, vâscos. 

Cetyl Palmitate

 

Factor cu consistenţă vegetală. 

Chamomilla Recutita Extract

 

Extract din flori de muşeţel granat, antiinflamator. 

chamomilla recutita flower extract

Pasta de dinti plante

 

chlorella vulgaris extract

Gel revigorant

 

chondrus crispus powder

Gel revigorant

 

CI 15850, CI 42090, CI 45380, CI 19140

 

Compus chimic, coloranţi alimentari.

CI 75470, CI 77007, CI 77510, CI 77163, CI 77019

 

Coloranţi naturali extraşi din plante sau minerale, toleranţi pentru piele.

CI 77007

Crema hranitoare

 

CI 77288

farduri

 

CI 77289

Masca purificatoare

 

CI 77492, CI 77491, CI 77499, CI 77891, CI 7789

 

Pigmenţi minerali coloraţi (extraşi din pietre), oxid de fier.

CI 77810

Pasta de dinti plante

 

Cinchona Succirubra Extract

 

Extract din scoarţă de chinină, element activ tonic, colorant.

Cinnamal* 

 

Moleculă prezentă în anumite uleiuri esenţiale, substanţă aromată, prezentă în scorţişoară.

cinnamomum camphora leaf oil

Gel chinezesc

baume chinois

 

Cinnamomum Camphora Oil   

 

Ulei extras din frunze de ravintsara (camfor) din arborele bun din Madagascar, din familia lauraceelor, bogat în 1,8 cineol, antiinfecţios general, reconfortant, stimulator.

Cinnamomum cassia Oil

 

Ulei esenţial, element activ, aromat, stimulator, antiseptic.

Cinnamyl alcohol* 

 

Moleculă prezentă în anumite uleiuri esenţiale, substanţă aromată, prezentă în smirnă.

Citral*

 

Moleculă prezentă în anumite uleiuri esenţiale, substanţă aromată, prezentă în lemongrass (citronela), petitgrain.

Citric Acid

 

Obţinut prin biotehnologie, menţine şi reglează pH-ul.

Citronnellol*

 

Moleculă prezentă în anumite uleiuri esenţiale, substanţă aromată, prezentă în muşcată, trandafir.

citrullus lanatus fruit extract

Gel revigorant

 

Citrus Auramtium Dulcis Oil

 

Ulei esenţial de portocală dulce, element activ aromat, calmant. 

Citrus Aurantium Amara Flower distillate

 

Extract din flori de portocală cu proprietăţi calmante, liniştitoare.

citrus aurantium amara flower water

lotiune anti-insecte

 

citrus clementina Peel Oil

Grija specifica

 

citrus limon fruit oil

Pasta de dinti menta

 

citrus limon Peel oil

Grija specifica

 

Citrus Liquid Extract

 

Obţinut din citrice, element activ, antiseptic.

Citrus Medica Limonum Oil

 

Ulei esenţial de lămâie, element activ, aromat.

Citrus reticulata clementina Oil

 

Ulei esenţial extras din lemn şi frunze de clementine.

Cocamidopropyl Betaine 

 

Tensioactiv pe bază vegetală din ulei de palmier şi cocos, detergent activ tolerant, favorizează producerea de spumă.

Coco Betaine

 

Agent de spălare tolerant pe bază vegetală din cocos.

Coco Glucoside

 

Tensioactiv pe bază vegetală din ulei de palmier, nuci de cocos şi zahăr, detergent tolerant cu puţină spumă.

coco glucoside glyceryl oleate

Lapte demachiant

 

coco nucifera gardenia tahitensis

Crema solara

 

Coco Nucifera Oil

 

Ulei de miez de cocos nucifer, emolient care îngrijeşte şi protejează pielea şi părul.

coco-caprylate/caprate

Gel revigorant

 

coconut alkanes

Gel revigorant

 

copaifera officinalis resin

divine minceur

 

Copaifera Oil

 

Ulei din arborele copaïba din Amazon, îngrijeşte, tonifică.

copernicia cerifera cera

Rujuri

 

Corylus Avellana  Nut Oil

 

Ulei de arahide, uşor de aplicat, penetrează bine, permite un masaj agreabil şi tonifică.

corylus avellana seed oil

Gel revigorant

 

Coumarin*

 

Moleculă prezentă în anumite uleiuri esenţiale, substanţă aromată, prezentă în scorţişoară.

crambe abyssinica seed oil

 

 

Cuminum Cyminum Oil

 

Ulei esenţial de chimion, element activ aromat, purifică.

Cupressus Sempervirens Oil

 

Ulei esenţial din chiparos, element activ aromat, bactericid.

Cymbopogon Martinii Oil

 

Ulei esenţial de palmarosa,

© 2017 : Body Nature Toate drepturile rezervate. | Website creat de Soft Build